2012-01-31

Efter ett hårt pass bodypump känns det verkligen att musklerna har fått arbeta, framförallt i rygg och överarmar. Om jag ska vara helt ärlig känns det faktiskt riktigt skönt, och godast var nog energi drycken hemma hos Ebba efteråt. Nu sitter jag här och 70% av tyngden har försvunnit från mina axlar då arbetet till morgondagens seminarium faktiskt är klart. Nu blir det duschen och sedan får jag nog lägga mig och läsa lite om Genus ( tror dock inte jag kommer komma så långt innan mina ögon säger ifrån) I morgon kör vi på med indoor walking 60 minuter och på torsdag ska ÄNTLIGEN Johan följa med på ett indoor pass ska bli så roligt.

YES!!!

För andra året går min lilla gröna bil igenom besiktningen med BLANKT papper, helt perfekt nu när vi ska till fjällen och allt! Dagen som är kvar kommer gå åt till att plugga inför morgonens seminarium och senare ikväll ska jag gå till gymmet med min kära vän Ebba för ett pass bodypump. Fick även en fin inbjudan i går till min kusin och hans tjejs bröllop som kommer äga rum den 7 juli, ska bli riktigt roligt=)

Ett stressigt dygn...

Snart ett dygn sedan vi blev påbackade nere i stan, resultatet blev repor, lös kofångare och en snedställning i bilens bakredel som gör att bakdörren är svår att öppna. I morgon bär det av till verkstaden för att få en ordentlig bedömning!

En lärorik dag på praktiken!

Andra dagen på praktiken i mellerud idag, kan säga att det tog emot ordentligt när jag var tvungen att gå upp idag. Nu sitter jag i soffan efter en intressant dag i mellerud, där jag har fått gå med en diabetes sköterska. Fick en stor insyn i hur diabetiker lever och hur dom hanterar sig sjukdom. Vissa gör det utan anmärkning medans andra gör det på ett sätt där man inte ens kan hitta några rätt. Fick även se en jätte bra tabell där man lätt kan se hur mycket socker och kolhydrater man egentligen trycker i sig på en dag... rätt skrämmande att vanliga basvaror innehåller så mycket socker. Tänkte att jag lägger upp denna tabell här! Nu ska jag tvinga mig till gymmet för ett pass indoor walking, tror det kommer kännas skönare efteråt.


KOLHYDRATINNEHÅLL (avrundat)

1 g kolhydrat = 4 kcal

 

1 äggstor potatis

10 g

 

1 apelsin

10 g

1 dl kokt ris

20 g

 

1 päron

10 g

1 dl kokt pasta

15 g

 

1 äpple

10 g

1 dl potatismos

15 g

 

1 persika

10 g

1 dl rotmos

10 g

 

1 nektarin

10 g

1 dl pommes frites

15 g

 

1 banan

20 g

1 förp nudlar (50 g)

30 g

 

1 kiwi

5 g

1 st tortillabröd

20 g

 

1 skiva melon

10 g

1 tacoskal

10 g

 

1 plommon

5 g

1 pannkaka

15 g

 

12 vindruvor

10 g

 

 

 

1 dl hallon

5 g

1 skiva vitt formbröd

15 g

 

1 dl blåbär

5 g

1 skiva fullkornsbröd

20 g

 

12 jordgubbar

10 g

1 skiva rågbröd

20 g

 

1 torkad aprikos

5 g

1 st Polarkaka

15 g

 

1 dl russin

40 g

1 skiva knäckebröd

10 g

 

 

 

1 skorpa

10 g

 

1 dl gröna ärtor

5 g

Hönökaka (halvmåne)

30 g

 

1 dl kokta kikärter

10 g

 

 

 

1 dl kokta kidneybönor

10 g

1 dl basmüsli

30 g

 

1 dl kokta vita bönor

10 g

1 dl Branflakes

15 g

 

1 dl vita bönor i tomatsås

15 g

1 dl Corn Flakes

20 g

 

1 dl kokta linser

10 g

1 dl K Special

15 g

 

1 dl majs

15 g

1 dl Havrefras

10 g

 

 

 

1 dl fiberhavregryn

20 g

 

1 msk jordgubbssylt

5 g

1 dl havregryn

20 g

 

1 msk lingonsylt

5 g

 

 

 

1 msk ketchup

5 g

1 dl creme fraiche

5 g

 

 

 

1 dl kesella

5 g

 

1 dl mjölk (alla sorter)

5 g

1 dl kesella dessert

20 g

 

1 dl låglaktosmjölk

5 g

1 dl Keso

0 g

 

1 dl laktosfri mjölk

5 g

1 dl Keso ”salta smaker”

5 g

 

1 dl Havredryck Oatly

5 g

1 dl Keso ”söta smaker”

10 g

 

1 dl Juice

10 g

 

 

 

1 dl saft

10 g

1 dl fil

5 g

 

1 dl söt läsk

10 g

1 dl smaksatt fil

10 g

 

1 dl öl

3 g

1 dl Youghurt naturell

5 g

 

 

 

1 dl Youghurt anilj, honung

10 g

 

Billys panpizza (170 g)

50 g

1 dl Yoggi mini

5 g

 

Pizza (350 g)

75 g

1 dl Yoggi 0,5%

10 g

 

Fryst pizza (370 g)

85 g

1 dl Yoggi 2 %

12 g

 

Findus ärtsoppa (300 g)

50 g

 

 

 

Findus Bruna bönor (300 g)

60 g

1 sockerbit

3 g

 

Findus Tomatsoppa (300 g)

30 g

1 tesked socker

3 g

 

Findus Köttsoppa (300 g)

10 g


Sköna underbara Måndag

Detta Har nog varit den skönaste Måndagen på riktigt länge, att vakna tidigt och känna att man kan ligga kvar i sängen och dra sig så länge man vill är vardagslyx. Efter en god smoothie begav jag mig till pingstkyrkans loppis... där förstördes mitt lugn. 5 Meter kö för att bara komma in helt galet, tanken slog mig att det måste vara massa bra saker där inne efter som SÅ många köa. Tyvärr va inte tanken sanning, besviken gick jag hem och lagade en god middag som bestod av kyckling och grönsallad. En tripp till tygladan i vbg med Ebba har jag med hunnit med, vi tog även en sväng om överby på vägen hem. Fick köpt mig nya orkideér till sovrummet och en härlig bukett med tulpaner. Nu blir det en varm dusch och sedan ska jag se på nya serien Revenge.

Härlig lördagskväll

Hade en underbar lördags kväll med min granne Ebba igår. Kvällen bjöd på för mycket prosecco, en lagom dos skratt och lite gott tilltugg. MYSIGT!!! Johan var med ute igår fast i uddevallla, tror dom med hade haft kul. Nu ligger jag i sängen och har en tanke om att pizza hade varit förbaskat gott...

Äntligen Helg...

Idag börjar helgen... riktigt härligt, och den börjar helt perfekt ligger här och softar i soffan med Elin som har sovit över här från igår. Så vi har hade en riktig tjejkväll i går, med hundtricket, flygande jacob. Idag ska jag och Ebba träna på sportlife förhoppningsvis blir det MRL. Johan kör innebandy som vanligt på fredagar! Ikväll kommer Mamma och pappa och min bror så då får vi nog styra upp med någon god mat=)
vi skrivs mer sedan!

Fika hos...

Dagen började med en långpromenad på 8 km med Johan och Enya, skön start på dagen som bara blev bättre. En tripp till Vänersborg för att åka hem till världens goaste Emmi på fika mys! Fick även träffa deras lilla bebis.. katten Fiddy, världens goaste och ulligaste pisse. I morgon har vi vårt första seminarie på den nystartade kursen, och sedan blir det att träffa Elin! Veckan kan inte bli så mycket bättre! Nu ska familjen Abrahamsson/ Johansson krypa ner i sängen för i morgon är en ny dag!


Goa,Fina Emmi!!!



Shopping till fjällen

Idag har jag i princip tillbringat hela min dag på överby, var och fikade med goa Kajsa och små kikade lite på vinterkläder till fjällen. När Johan sedan kom hem från jobbet åkte vi ut igen, då blev de att vi inhandlade en jacka var, var sitt underställ och Johan köpte även skidbyxor. Senare på kvällen blev det en 6 km promenad för att sedan avsluta hela kvällen med mitt röj i garderoberna... roligt att man ALDRIG blir klar. I morgon blir det skola och när jag kommer hem blir det plugg och röj i garderoberna!!!


Underställen är köpta på stadium och är från Helly Hansen
Jackan är köpt på statium och är från Everest
Även skidbyxorna är köpta på stadium och från Everest

Vi tar det i dag istället!

Städningen gick sådär igår och dagen slutade med att jag gick och träna istället.. inte dåligt de häller. Men idag har jag verkligen fått ta mig i kragen och börjat tvätt. Fyra maskiner står hög tryck i källaren och ändå finns det mer tvätt kvar... kanske förstår ni att vi hade MYCKET tvätt!!! Nu blir de damma, dammsuga och tvätta golv. Sedan får det nog bli en promenad i solskenet=) Ska även testa göra en ny fiskgryta idag den ser super god ut på bilden. Kan dela med mig av receptet om någon mer kanske känner sig sugen!

Fiskgryta med grönsaker 4 port!
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 msk riven ingefära
1msk olivolja
1dl vatten
1 msk fiskfond
2 dl grädde
salt och svart peppar
200g laxfilé
200g torskfile
broccoli
100g skalade räkor
1 1/2 dl gröna ärtor


Det tråkiga som måste göras!

Idag är en sån dag då allt som är så sjukt tråkigt att göra måste göras, och då syftar jag till att städa och tvätta. Finns inget skönare än när allt är rent och fint och man kan slänga upp benen på soffbordet och bara njuta, och så underbart vill jag ha det ikväll! Funderar även på att trotsa regn och skoskav och bege mig ut på en promenad, bara för att få lite frisk luft och bli piggare. Nä nu får jag nog gå och laga lite mat, lika bra att ha det klart när J kommer hem=)

Syndigt goda Choklad Cupcakes

Ingredienser
3 st ägg
2,5 dl socker
1tsk vanilj socker
50 g smör
1 dl gräddfil
2msk kallt kaffe
3,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 nypa salt
150 gram ljus/ mörk smält choklad

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 min

Topping
60g smör
ca 5dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5dl kakao
100g philadelphia ost
1msk kaffe

Låt smöret stå framme tills det nästan är helt smällt, annars blir det svårt att få en jämn smet till toppingen!

Precis som en dag ska vara!

Haft en skön dag i dag med jobb på akuten i Uddevalla och en lång promenad med Ebba, vi gick drygt 8 km och förbrände 417 kalorier. Känns riktigt bra att börja året med en sån här rivstart. I morgon blir det skola då vi ska ha vårt sista seminarium inom Anatomin... tyvärr har ju jag tentan var efter som slarvig som jag är glömde jag att anmäla mig. Men det är utav misstag man lär sig! Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på Sveriges mästerkock Med Johan och Enya!